Ministerul Sănătăţii din Gaza: Sute de morţi în urma unui atac aerian israelian asupra unui spital

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că un atac aerian israelian a lovit marţi un spital din oraşul Gaza plin de răniţi şi alţi palestinieni care căutau adăpost, provocând moartea a sute de persoane, scrie AP.

1866 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii din Gaza: Sute de morţi în urma unui atac aerian israelian asupra unui spital

Dacă se confirmă, atacul ar fi de departe cea mai mortală lovitură aeriană israeliană din cele cinci războaie purtate din 2008 încoace.

Fotografiile de la spitalul al-Ahli arătau focul care a cuprins holurile spitalului, sticlă spartă şi părţi de corpuri împrăştiate prin zonă.

Ministerul a transmis că cel puţin 500 de persoane au fost ucise.

Mai multe spitale din oraşul Gaza au devenit refugii pentru sute de persoane, în speranţa că vor scăpa de bombardamente, după ce Israelul a ordonat tuturor locuitorilor din oraş şi din zonele învecinate să se evacueze în sudul Fâşiei Gaza.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că nu există încă detalii despre decesele din spitale: „Vom obţine detalii şi vom informa publicul. Nu ştiu să spun dacă a fost vorba de un atac aerian israelian”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici