Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina a devenit efectiv membră NATO

Ucraina a devenit efectiv membră NATO, a declarat ministrul apărării, în ciuda reticenţei alianţei militare de a se implica într-un conflict mai amplu cu Rusia.

721 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina a devenit efectiv membră NATO

Ministrul apărări de la Kiev: Ucraina a devenit efectiv membră NATO

Oleksiy Reznikov a declarat că este încrezător că aliaţii occidentali vor renunţa la inhibiţiile de a furniza Ucrainei arme mai grele, cum ar fi tancuri şi avioane de luptă.

"Această îngrijorare cu privire la următorul nivel de escaladare, pentru mine, este un fel de protocol", a declarat el pentru BBC într-un interviu difuzat vineri, respingând temerile NATO cu privire la provocarea Rusiei.

"Ucraina, ca ţară, şi forţele armate ale Ucrainei, au devenit membre ale NATO", a spus ministrul apărării.

"<<De facto>>, nu <<de jure>> (în acte). Pentru că avem armament şi înţelegerea modului de a-l folosi", a adăugat acesta.

Aderarea formală ar necesita ca restul NATO să apere Ucraina - iar Rusia a avertizat deja asupra riscurilor de izbucnire a unui conflict nuclear.

În lipsa acestui lucru, ţările occidentale, inclusiv Statele Unite, au furnizat Ucrainei vehicule de luptă blindate şi rachete, dar au ezitat până acum să trimită rachete cu rază lungă de acţiune şi tancuri.

Reznikov a declarat că nu ar trebui să existe nicio controversă în ceea ce priveşte realizarea de către Ucraina a ambiţiei sale de lungă durată de a adera la NATO.

"Sunt sigur că, în viitorul apropiat, vom deveni membru al NATO, de jure (în acte)", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici