Ministrul bulgar de Interne: Bulgaria şi România vor adera la spaţiul Schengen în martie 2011

Bulgaria va adera la spaţiul Schengen alături de România în timpul preşedinţiei ungare a a UE, a declarat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat de cotidianul Standart, în ediţia electronică.

37 afișări
Imaginea articolului Ministrul bulgar de Interne: Bulgaria şi România vor adera la spaţiul Schengen în martie 2011

Ministrul bulgar de Interne: Bulgaria şi România vor adera la spaţiul Schengen în martie 2011 (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Aderarea Bulgariei la Schengen este realistă. Bulgaria va adera la spaţiul Schengen alături de România, în timpul preşedinţiei semestriale ungare a UE", a declarat Ţvetanov.

El făcut aceste afirmaţii după primirea raportului interimar privind monitorizarea civică a pregătirilor Bulgariei pentru aderarea la spaţiul Schengen, realizat de organizaţia Open Society.

Ţvetanov a subliniat faptul că Bulgaria îndeplineşte mult mai bine cerinţele tehnice decât alte state care sunt de mai mult timp membre UE.

Potrivit raportului, toate măsurile legate de sistemul de informaţii Schengen au fost finalizate înainte de data stabilită iniţial. Ţvetanov a subliniat că absorbţia fondurilor în cadrul acestui program este de 100 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici