Ministrul de Externe al Israelului va vizita Turcia pe fondul unor îngrijorări de terorism

Ministrul israelian de externe Yair Lapid intenţionează să viziteze Turcia în această săptămână, a anunţat duminică biroul său, după luni de îmbunătăţire a legăturilor, dar şi după recentele îngrijorări exprimate de Israel cu privire la faptul că cetăţenii săi ar putea fi atacaţi de agenţi iranieni în această ţară membră NATO.

273 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Israelului va vizita Turcia pe fondul unor îngrijorări de terorism

Comunicatul a precizat că Lapid, în timpul călătoriei sale de joi, se va întâlni cu omologul turc Mevlut Cavusoglu, care luna trecută a vizitat Israelul pentru a încuraja extinderea cooperării economice între cele două state, scrie Reuters.

Israelul şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Turcia, invocând suspiciuni de complot de asasinat sau răpire din partea Iranului, care a promis să răzbune asasinarea la 22 mai a unui colonel al Gărzilor Revoluţionare din Teheran, pe care a pus-o pe seama unor agenţi israelieni.

Iranul nu a comentat avertismentul de călătorie israelian, care se concentrează în prezent asupra Istanbulului. Într-o declaraţie din 13 iunie, care nu a menţionat alte ţări, Ministerul de Externe al Turciei a făcut aluzie la avertisment şi a declarat că Turcia este o ţară sigură, cu "mecanisme de cooperare pentru lupta împotriva terorismului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici