Ministrul de Externe al Ucrainei: Putin este un terorist care vorbeşte cu rachete / Mai multe oraşe au fost bombardate

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că atacurile cu rachete ruseşti de luni în Ucraina au arătat că preşedintele Vladimir Putin "este un terorist care vorbeşte cu rachete".

882 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ucrainei: Putin este un terorist care vorbeşte cu rachete / Mai multe oraşe au fost bombardate

"Multiple lovituri cu rachete ruseşti în întreaga Ucraină. Singura tactică a lui Putin este teroarea asupra oraşelor ucrainene paşnice, dar el nu va descompune Ucraina. Acesta este, de asemenea, răspunsul său la toţi împăciuitorii care vor să vorbească cu el despre pace: Putin este un terorist care vorbeşte cu rachete", a scris Kuleba pe Twitter, informează Reuters.

Mai multe victime au fost înregistraate în această dimineaţă în Kiev, capitala ucraineană, în urma "mai multor explozii", au anunţat serviciile de urgenţă din regiune. Alte oraşe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv şi Ternopil.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că exploziile au lovit cartierul Shevchenkivskyy din centrul oraşului. Momentan, ar fi cinci morţi şi 12 răniţi.

Putin acuză Ucraina de "terorism"

Duminică seară, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat explozia de sâmbătă de pe podul din Crimeea drept un "atac terorist" şi a afirmat că serviciile speciale ucrainene au organizat şi executat explozia, potrivit CNN.

Putin a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu preşedintele Comitetului rus de Investigaţii, Alexander Bastrykin, duminică.

"Nu avem niciun dubiu că acesta este un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federaţiei Ruse. Iar autorii, executorii şi autorii sunt serviciile secrete ale Ucrainei", a declarat Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici