Ministrul irlandez de Externe: Vom recunoaşte statul palestinian până la sfârşitul lunii mai

Irlanda va recunoaşte statul palestinian până la sfârşitul acestei luni, dacă nu pe 21 mai, aşa cum se plănuise, a declarat miercuri ministrul irlandez de Externe, Micheal Martin.

Urmărește
232 afișări
Imaginea articolului Ministrul irlandez de Externe: Vom recunoaşte statul palestinian până la sfârşitul lunii mai

Ministrul irlandez de Externe: Vom recunoaşte statul palestinian până la sfârşitul lunii mai

Unele ţări din Uniunea Europeană - Irlanda, Spania, Slovenia şi Malta - plănuiau să recunoască statul palestinian săptămâna viitoare, argumentând că o soluţie cu două state este esenţială pentru o pace durabilă în Orientul Mijlociu, notează Reuters.

"Vom recunoaşte statul Palestina înainte de sfârşitul lunii", a declarat Micheal Martin pentru postul de radio Newstalk. "Suntem încă în discuţii cu unele ţări în ceea ce priveşte o recunoaştere comună", a adăugat ministrul irlandez de Externe.

Eforturile au loc în contextul în care numărul tot mai mare de morţi din Gaza, ca urmare a ofensivei Israelului pentru a distruge Hamas, determină apeluri la nivel mondial pentru o încetare a focului şi o soluţie durabilă pentru pace în regiune.

Martin a declarat că se consultă cu omologii săi din alte ţări pentru a pune la punct detaliile înainte de a recunoaşte oficial un stat palestinian.

"Facem acest lucru în contextul iniţiativei arabe de pace, al pistei către soluţia celor două state şi pentru a trimite un semnal populaţiei palestiniene în general că susţinem dreptul la autodeterminare", a mai spus Martin.

Pe de altă parte, Israelul a declarat că planul de recunoaştere a statului palestinian constituie un "premiu pentru terorism" care ar reduce şansele unei rezolvări negociate a conflictului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici