Ministrul italian de Externe: Italia fost abandonată de UE în privinţa migranţilor

Angelino Alfano, ministrul de Externe al Italiei, a precizat, într-un interviu publicat duminică de Bild, că Roma nu poate face faţă singură valului de migranţi şi că Italia a fost abandonată de către Europa în această privinţă, relatează Politico.Eu.

915 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian de Externe: Italia fost abandonată de UE în privinţa migranţilor

Ministrul italian de Externe: Italia fost abandonată de UE în privinţa migranţilor

În interviul publicat duminică, Alfano a fost întrebat dacă este de părere că Italia a fost abandonată de celelalte state europene în privinţa valului de migranţi.

”În mod clar, da!”, a fost răspunsul ministrului italian de externe, subliniind eşecul Uniunii Europene de a aplica un nou mecanism de repartizare a migranţilor.

”Italia contribuie, dar nu putem face faţă singuri acestei poveri”, a adăugat Alfano, înainte de a preciza că singura soluţie de a rezolva criza o reprezintă soluţionarea problemelor din Libia.

Ministrul italian de Externe a refuzat să o critice pe Angela Merkel, în pofida faptului că politica uşilor deschise promovată de cancelarul german a generat o creştere masivă a numărului de migranţi.

”Merkel a fost de partea bună a lucrurilor în 2015. A arătat că are calităţi de lider, cu putere şi curaj. Asta a fost impresionant”, a adăugat Alfano. El a continuat spunând că, în prezent, majoritatea celor care încearcă să intre în UE nu provin din Orientul Mijlociu, ci din Africa.

Recent, Guvernul de la Viena a avertizat că va trimite forţele armate la graniţa cu Italia pentru a nu-i lăsa pe migranţi să pătrundă în Austria. Alfano a declarat că acest anunţ a fost doar o declaraţie electorală, în Austria urmând alegeri în luna octombrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici