Ministrul rus al resurselor vizitează Coreea de Nord

O delegaţie condusă de ministrul rus al resurselor naturale, Alexander Kozlov, vizitează Phenianul, a anunţat miercuri presa de stat nord-coreeană, în timp ce statul izolat politic a anunţat noi progrese în programul său de dezvoltare a unor noi tipuri de rachete balistice, potrivit Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al resurselor vizitează Coreea de Nord

Sursa foto: AP/ Mediafax foto

Rusia şi Coreea de Nord poartă discuţii privind economia, ştiinţa şi tehnologia, a relatat presa de stat KCNA, fără a da detalii.

Kozlov a declarat la o recepţia organizată de gazde că Rusia doreşte să dezvolte o „cooperare substanţială" cu Coreea de Nord pe baza acordurilor încheiate de preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

El a vorbit şi despre „sprijinul deplin" al Coreei de Nord pentru Rusia în ceea ce priveşte problemele regionale şi internaţionale. În paralel, o delegaţie condusă de ministrul culturii din ţara asiatică a plecat spre Sankt Petersburg pentru a participa la un eveniment cultural.

Vizita are loc loc în timp ce Coreea de Nord se află în ultimele etape de pregătire pentru lansarea unui satelit de spionaj. Experţii internaţionali cred că Rusia a oferit asistenţă tehnică.

Presa de stat nord-coreeană a relatat tot miercuri, că ţara a efectuat cu succes teste ale unor „motoare de tip nou cu combustibil solid" pentru rachete balistice cu rază intermediară de acţiune.

Programul de rachete al Coreei de Nord, precum şi armele sale nucleare, au fost interzise prin rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, care a impus sancţiuni ţării.

Washingtonul a acuzat Coreea de Nord că a furnizat echipamente militare Rusiei pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina. Şi Moscova a fost acuzată că a oferit sprijin tehnic militar pentru a ajuta Coreea de Nord.

Coreea de Nord şi Rusia au negat orice tranzacţie cu arme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici