Ministrul ucrainean al Apărării: "Recunoaşteţi-l pe Putin drept criminal de război"

Ministrul Apărării din Ucraina le cere liderilor europeni să-l numească pe Putin „criminal de război”.

954 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al Apărării: "Recunoaşteţi-l pe Putin drept criminal de război"

Sursa Foto- Kremlin.ru

După ce preşedintele american Joe Biden l-a catalogat pe omologul său rus Vladimir Putin drept „criminal de război", ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, i-a îndemnat pe liderii europeni să facă acelaşi lucru.

„Fac apel la toţi membrii Parlamentului European să recunoască faptul că Putin este un criminal de război, aşa cum s-a procedat în Statele Unite", a declarat el în faţa unei comisii din Bruxelles prin legătură video, notează BBC.

„Nu este pur şi simplu un război. Este teroare de stat", a spus el.

Reznikov a reiterat, de asemenea, apelurile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a se implementa o zonă de interdicţie aeriană pentru a proteja Ucraina de atacurile aeriene şi bombardamente.

„Cu cât ezitaţi mai mult, cu atât mai mult va fi perceput de către copiii şi nepoţii noştri ca o complicitate a dumneavoastră în această crimă. Aşadar, vă rog să luaţi această decizie, deoarece electoratul dumneavoastră va reflecta asupra acţiunilor dumneavoastră", a spus el.

Comentariile sale vin după ce ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat, de asemenea, că există „dovezi foarte, foarte puternice" că Putin este un „criminal de război".

Experţii au avertizat, însă, că un astfel de limbaj este posibil să escaladeze şi mai mult tensiunile diplomatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici