Ministrul ucrainean al sportului contină lupta de interzicere a Rusiei şi Belarusului la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul ucrainean al sportului, Vadym Guttsait, a promis duminică într-o postare din mediile sociale, citat de insidethegames.biz, că va continua să lupte pentru ca Rusiei şi Belarusului să le fie interzis să participe la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024.

227 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al sportului contină lupta de interzicere a Rusiei şi Belarusului la Jocurile Olimpice de la Paris

Guttsait, care este şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei, a marcat trei ani de când a fost numit în această funcţie guvernamentală.

El a prezentat numeroasele planuri pe care le-a avut pentru a dezvolta sportul ucrainean, dar s-a angajat să reconstruiască facilităţile sportive distruse şi să se asigure că Rusia şi Belarus sunt pedepsite.

"Mulţumesc tuturor celor care în aceşti trei ani au crezut, au susţinut, au ajutat!" a scris pe Facebook Guttsait, un fost scrimer care a câştigat o medalie olimpică de aur la sabie reprezentând echipa unificată a statelor din fosta Uniune Sovietică, la Barcelona 1992.

"Mă bucur că am o echipă de profesionişti care sunt întotdeauna pregătiţi pentru noi provocări şi pentru a găsi soluţii extraordinare! Mulţumesc întregii familii sportive pentru marea încredere şi sprijin!".

"Mulţumesc bărbaţilor şi femeilor noastre de pe front care ne permit să trăim şi să muncim! Pentru că ne menţinem frontul sportiv.

" Luptăm pe frontul diplomatic împotriva posibilei admiteri la competiţiile internaţionale a sportivilor din Rusia şi rb Belarus. Ne alăturăm în mod activ frontului informaţional.

" Împreună suntem mai puternici! Ucrainenii sunt o naţiune de învingători! Mergem mai departe în continuare. Pentru victorie! Totul pentru Ucraina!"

Săritorul de la înălţime ucrainean Stanislav Oliferchyk a vorbit despre nemulţumirea sa provocată de gândul că ţările agresoare vor concura la Paris 2024.

Campionul european din 2019 la sărituri sincron mixt de la 3 metri s-a născut în Mariupol şi plănuia să folosească Neptune Arena din oraş ca bază de antrenament pentru Jocuri înainte ca aceasta să fie distrusă în război.

"Sunt supărat în cea mai mare parte a timpului", a declarat el pentru Associated Press. "Pur şi simplu nu mai pot suporta când au loc bombardamente. Vreau ca Rusia să ne lase să trăim în pace şi să stea departe de noi".

Oliferchyk se teme că ostilitatea provocată de conflict s-ar putea revărsa şi că ar putea izbucni violenţe la Paris 2024 dacă sportivilor ruşi li se permite să concureze, chiar şi sub un steag neutru.

"Se poate întâmpla orice, chiar şi o bătaie", a avertizat Oliferchyk.

"Pur şi simplu nu poate exista nicio strângere de mână între noi".

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că explorează căi pentru ca sportivii ruşi şi bieloruşi să concureze în capitala Franţei.

Opţiunea probabilă este ca aceştia să participe în calitate de neutri, lucru despre care mulţi din Ucraina cred că nu va ajuta pentru a pune capăt războiului.

"Pur şi simplu nu fac nimic şi nu spun nimic", a declarat Oliferchyk. "Şi tocmai din cauza tăcerii şi a inacţiunii lor, se întâmplă toată această oroare. Un steag neutru nu este o opţiune. Nu este posibil."

Guttsait a vorbit despre o întâlnire recentă pe care preşedintele CIO, Thomas Bach, a avut-o cu atleţii ucraineni care trebuie să se pregătească pentru competiţie în condiţii de război.

"Atleţii noştri se antrenează în timp ce zboară rachete de croazieră, zboară bombe", a povestit ministrul pe pagina sa de Facebook.

"Bach a întrebat-o pe una dintre cicliste cum se descurcă. Ea a început să plângă. El a întrebat de ce. Ea a spus că în acea zi [forţele ruse] au atacat oraşul ei, unde se aflau părinţii ei, şi că era foarte speriată.”

"Aşa se simte fiecare atlet în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici