Ministrul ucrainean de Externe îl ironizează pe Medvedev: să bea mai puţină vodcă înainte de a posta pe Telegram

Fostul preşedinte ale Rusiei, Dmitri Medvedev, care a cerut recent uciderea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, nu ar trebui să bea şi să posteze pe reţelele de socializare, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

655 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe îl ironizează pe Medvedev: să bea mai puţină vodcă înainte de a posta pe Telegram

"Medvedev ar trebui să bea mai puţină vodcă înainte de a intra pe Telegram", a declarat Kuleba într-un interviu publicat miercuri de publicaţia germană Bild.

Medvedev, care este în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, subordonat direct preşedintelui Vladimir Putin, are "un anumit rol în ceea ce priveşte natura comunicării strategice a Rusiei", a adăugat Kuleba.

Fostul preşedinte rus, care a fost şi prim-ministru, face în mod regulat comentarii controversate pe reţelele de socializare cu privire la politica externă şi la războiul din Ucraina. Criticii spun că postările sale fac parte dintr-o încercare de a-şi păstra o anumită importanţă politică, în timp ce pare mai radical decât Putin, legitimând astfel deciziile actualului preşedinte rus.

Medvedev, cunoscut pentru declaraţiile belicoase

În urma unui presupus atac cu drone asupra Kremlinului săptămâna trecută, Medvedev a declarat că "nu au mai rămas alte opţiuni decât eliminarea fizică a lui Zelenski şi a camarilei sale", într-un mesaj postat pe canalul său Telegram. Rusia susţine că Ucraina este responsabilă pentru atac, lucru pe care Kievul l-a negat.

În martie, după ce Curtea Penală Internaţională a emis un mandat internaţional de arestare împotriva lui Putin pentru crime de război, Medvedev a declarat că tribunalul cu sediul la Haga este o "organizaţie internaţională mizerabilă" şi a sugerat că Rusia ar putea să o bombardeze.

O eventuală arestare a preşedintelui rus, a adăugat el câteva zile mai târziu, ar fi o "declaraţie de război".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici