Mir Hossein Moussavi revendică victoria în alegerile din Iran

Candidatul conservator moderat Mir Hossein Moussavi a revendicat el însuşi victoria în alegerile prezidenţiale din Iran în defavoarea preşedintelui în exerciţiu, Mahmoud Ahmadinejad, după primul tur de scrutin, cu ocazia unei conferinţe de presă susţinute vineri la Teheran.

18 afișări
Imaginea articolului Mir Hossein Moussavi revendică victoria în alegerile din Iran

Mir Hossein Moussavi revendică victoria în alegerile din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Conform informaţiilor pe care le-am obţinut, sunt învingător în aceste alegeri, cu o marjă importantă", a declarat Moussavi, citind un comunicat în faţa presei.

"Mulţumesc pentru prezenţa extraordinară a alegătorilor (...). Au fost persoane care nu s-au prezentat niciodată la urne. Toată lumea a constatat acest lucru. Am avut cozi la care oamenii au aşteptare două sau trei ore pentru a vota", a afirmat cel care era prezentat drept principalul adversar al preşedintelui ultraconservator în exerciţiu.

Cu câteva minute mai devreme, un colaborator apropiat al lui Mousavi revendicase deja succesul candidatului său "cu 65 la sută din voturi".

"Din informaţiile pe care le-am obţinut (de la birourile) din provincie şi din Teheran, (Mir Hossein) Moussavi a obţinut 65 la sută din voturi", a declarat Ali Akbar Mohatshemi-Pour.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici