Mişcări pe bursa din SUA. Miliardarul Warren Buffett îşi retrage investiţiile făcute pe bănci şi pariază pe producătorii de medicamente

  • Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, a plasat un pariu de 5,7 miliarde de dolari pe acţiunile de la patru companii farmaceutice din SUA în al treilea trimestru, întrucât investitorul miliardar a renunţat la participaţii în câteva dintre cele mai mari bănci americane.
  • Berkshire a adăugat 21,3 milioane de acţiuni la AbbVie, 30 milioane de acţiuni la Bristol-Myers Squibb, 22,4 milioane de acţiuni la Merck şi 3,7 milioane de acţiuni la Pfizer în portofoliul său de acţiuni, potrivit unui document prezentat luni autorităţilor de reglementare a valorilor din SUA.
  • Investiţia în producătorii de medicamente făcută de către „Oracolul din Omaha” va fi examinată îndeaproape de Wall Street într-o epocă a COVID-19, dat fiind că Buffett nu a investit mult în sectorul sănătăţii în ultimii ani.
2221 afișări
Imaginea articolului Mişcări pe bursa din SUA. Miliardarul Warren Buffett îşi retrage investiţiile făcute pe bănci şi pariază pe producătorii de medicamente

Mişcări pe bursa din SUA. Miliardarul Warren Buffett îşi retrage investiţiile făcute pe bănci şi pariază pe producătorii de medicamente

Atât Pfizer, cât şi Merck dezvoltă vaccinuri împotriva coronavirusului, iar săptămâna trecută datele pozitive preliminare din studiul Pfizer au trimis pentru scurt timp acţiunile companiei la cel mai înalt nivel din ultimul an.
 
Chiar şi după investiţia de miliarde de dolari, Buffett este un investitor relativ mic în cele patru grupuri la sfârşitul trimestrului. Noile acţiuni reprezentată 1,3% din acţiunile Bristol-Myers, 1,2% din AbbVie, 0,9% din Merck şi mai puţin de 0,1% din Pfizer.
 
Cele patru noi achiziţii au mai mult decât dublat dimensiunea investiţiilor Berkshire în stocuri de asistenţă medicală în al treilea trimestru, până la 9,3 miliarde de dolari în total. Compania deţinea deja mize la producătorii de medicamente Biogen, Johnson & Johnson şi Teva Pharmaceuticals şi DaVita, o companie de dializă renală.
 
Berkshire şi-a redus participaţia la mai multe bănci mari pe parcursul celor trei luni ale trimestrului, inclusiv la Wells Fargo, JPMorgan Chase, PNC Financial şi M&T Bank. Compania cu sediul în Omaha, Nebraska, a vândut 110,2 milioane de acţiuni de la Wells Fargo, aproximativ jumătate din acţiunile pe care le deţinea, precum şi 21,2 milioane de acţiuni de la JPMorgan. Berkshire, care a fost odată unul dintre cei mai mari acţionari la Wells Fargo, cu o participaţie de aproximativ 10% din bancă, deţine acum doar 3,1%.
 
Grupul domnului Buffett şi-a redus participaţia la Apple în această perioadă, deşi o creştere a acţiunilor producătorului de iPhone a sporit valoarea sa din portofoliul companiei la 111,7 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici