Mitt Romney a câştigat scrutinul republican din statul Wyoming

Candidatul favorit în cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale americane, Mitt Romney, a câştigat sâmbătă scrutinul de tip "caucus" (adunări populare) din statul Wyoming, în faţa principalului său rival Rick Santorum.

101 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney a câştigat scrutinul republican din statul Wyoming

Mitt Romney (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform preşedintelui Partidului Republican, Tammy Hooper, Mitt Romney a obţinut şapte dintre cei 12 delegaţi ai statului la Convenţia naţională republicană, urmat de ultraconservatorul Rick Santorum (trei delegaţi) şi de Ron Paul (un delegat).

Votul de sâmbătă s-a derulat în 15 comitate din Wyoming, după cele desfăşurate în alte opt comitate în cursul săptămânii, şi a reflectat aceeaşi tendinţă, "deşi nu avem rezultatele din unele comitate", a afirmat Hooper.

Wyoming este cel mai mic stat american în ceea ce priveşte populaţia, având mai puţin de 600.000 de locuitori.

Mitt Romney îşi menţine statutul de favorit în cursa republicană pentru desemnarea contracandidatului lui Barack Obama la prezidenţialele din 6 noiembrie, având deja o treime din cei 1.144 de delegaţi de care are nevoie pentru a fi învestit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici