Moldova Suverană susţine că Traian Băsescu finanţează opoziţia de la Chişinău

Traian Băsescu finanţează opoziţia moldovenească, în timp ce serviciile secrete române desfăşoară operaţiuni psihologice şi "acţionează extrem de eficient" în R.Moldova, din acest motiv România riscând excluderea din NATO, susţine în ediţia online Moldova Suverană, apropiată puterii de la Chişinău.

113 afișări
Imaginea articolului Moldova Suverană susţine că Traian Băsescu finanţează opoziţia de la Chişinău

Moldova Suverană susţine că Traian Băsescu finanţează opoziţia de la Chişinău (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sub titlul "Extremiştii de dreapta vor masacre în masă pe bani româneşti" şi supratitlul "Vor să dea foc R.Moldova", ziaristul Mihai Conţiu - care a semnat multe articole şi comentarii în care îl atacă pe preşedintele României - susţine că, "potrivit unor informaţii confidenţiale, Traian Băsescu a dispus virarea unei prime tranşe de bani" pentru cele trei partide de opoziţie, "fiecăruia câte 5 milioane de lei româneşti noi (circa trei milioane de euro)" (sic!).

Beneficiarul banilor, opoziţia moldovenească, este interesată de "pârjolirea ţării prin provocarea unui adevărat război civil şi repetarea unei tentative de lovitură de stat", susţine Conţiu.

El afirmă că "prin acest amestec brutal în procesul electoral din Moldova, prin influenţarea frauduloasă a acestuia, România îşi riscă enorm poziţia de membru al NATO şi UE".

Conţiu susţine că ştie şi de unde vin banii, "peste un miliard de euro din banii neutilizaţi în proiectele de înzestrare a armatei române", care "a dispărut efectiv", ducând şi la destituirea generalului Constantin Croitoru, care "a încercat să reconstituie traseul banilor, identificând o parte din ei ca fiind transferaţi recent într-un cont destinat, de regulă, finanţării operaţiunilor speciale externe".

Concluzia ziaristului moldovean este că Băsescu "deturnează banii destinaţi cumpărării de elicoptere militare pentru militarii români în scopul finanţării unor partide marionetă din R.Molodva".

Mai mult, el prezintă un scenariu conform căruia Băsescu este "manipulat/şantajat cu dosarul de securitate de către generalii din serviciile secrete", iar SIE "atrage fonduri ale Armatei Române în destabilizarea situaţiei din R.Moldova", în timp ce "se zvoneşte că Vladimir Filat (PLDM) ar fi primit ameninţări cu moartea din partea unor structuri mafiote care îi cer restituirea banilor din cauză că nu a câştigat alegerile"

Conţiu citează şi un expert militar român, care afirmă că instituţiile de drept ale ţării ar putea publica dovezi conform cărora România "a finanţat, finanţează şi execută în R.Moldova o operaţiune a Centrului de Operaţiuni Psihologice (PSYOPS), menită să răstoarne ordinea constituţională", iar publicarea acestora ar însemna că "România îşi poate face valiza automat din NATO, graţie lui Traian Băsescu, acest Napoleon Solo de carton, creaţie a industriei televizionistice dirijate de mogulii-securişti din România".

Editorialistul Moldovei Suverane susţine că serviciile secrete şi Traian Băsescu mizează pe Dorin Chirtoacă (PL), iar pe Vlad Filat şi Serafim Urechean (AMN) vor să-i sprijine pentru "o deplină reuşită a transformării R.Moldova într-un teatru de război". Scenariul prezentat de Conţiu prevede şi atragerea în conflict a Ucrainei, "ţară faţă de care (România) are revendicări teritoriale". Serviciile secrete româneşti acţionează "extrem de eficient în R.Moldova", însă "fără ştirea NATO, dar sub umbrela apartenenţei la acest bloc militar".

Citând "specialişti militari şi analişti", Conţiu scrie că PSYOPS acţionează în R.Moldova prin intermediul unor instituţii media, instituţii de creaţie, ONG-uri, edituri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici