MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite ameninţă cu sancţiuni companiile din UE care continuă tranzacţiile cu Iranul: "Nu este nicio surpriză"

Administraţia Donald Trump a avertizat, miercuri, că va impune sancţiuni asupra companiilor din cadrul Uniunii Europene care vor continua tranzacţiile cu Iranul.

503 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite ameninţă cu sancţiuni companiile din UE care continuă tranzacţiile cu Iranul: "Nu este nicio surpriză"

Statele Unite ameninţă cu sancţiuni companiile din UE care continuă tranzacţiile cu Iranul: "Nu este nicio surpriză"

"Nu este nicio surpriză" că eforturile UE de creare a mecanismului special de tranzacţionare cu Iranul nu dau rezultate", deoarece există temeri în capitalele europene privind riscul sancţiunilor americane, afirmă emisarul special SUA Brian Hook.

"Băncile europene, companiile europene ştiu că noi vom aplica ferm sancţiuni împotriva acestui regim brutal şi violent. Orice mare companie europeană va alege întotdeauna piaţa americană în detrimentul celei iraniene", declară emisarul special american pentru Iran, citat de agenţia de presă Reuters.

Uniunea Europeană vrea să implementeze un mecanism special care să permită în continuare tranzacţiile cu Iranul, în pofida sancţiunilor impuse de Statele Unite după retragerea din Acordul nuclear cu Teheranul. Negocierile sunt însă în impas, în condiţiile în care niciun stat nu a acceptat găzduirea sediului mecanismului de tranzacţionare, de teama sancţiunilor SUA.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici