Donald Trump şi Moon Jae-In cer noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord după lansarea unei noi rachete balistice

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In şi preşedintele american Donald Trump au discutat telefonic, miercuri, în urma celui mai recent test balistic efectuat de Coreea de Nord, cei doi lideri angajându-se să solicite noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1558 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Moon Jae-In cer noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord după lansarea unei noi rachete balistice

Moon Jae-In şi Donald Trump au convenit să solicite noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

În cadrul unei conversaţii de 20 de minute, cei doi preşedinţi "au subliniat ameninţarea gravă pe care cea mai recentă provocare a Coreei de Nord o reprezintă nu numai pentru Statele Unite şi Coreea de Sud, ci pentru întreaga planetă", iar dezvoltarea programelor nucleare şi balistice "subminează securitatea Coreei de Nord şi adâncesc izolarea diplomatică şi economică", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Cei doi lideri au condamnat cu fermitate Coreea de Nord pentru lansarea unei noi rachete balistice cu rază lungă de acţiune, în ciuda avertismentelor repetate ale comunităţii internaţionale şi a continuării sancţiunilor şi presiunilor prin intermediul unor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. De asemenea, cei doi lideri au convenit să continue eforturile pentru a aduce Coreea de Nord la masa dialogului, continuând să impună sancţiuni şi presiuni asupra Coreei de Nord, în strânsă cooperare cu comunitatea internaţională. În acelaşi timp, cele două părţi vor gestiona cu fermitate provocările nord-coreene, în baza unor poziţii puternice de apărare", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Cheong Wa Dae.

Preşedintele sud-coreean a transmis că armata, forţele navale şi forţele aeriene au organizat un exerciţiu comun imediat după lansarea rachetei nord-coreene.

"(Preşedintele) a explicat că ţara sa a demonstrat capacitatea de a viza sursa provocărilor nord-coreene, prin lovirea unei ţinte cu rachete sol-sol, sol-navă şi aer-sol", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Moon Jae-In a vorbit despre necesitatea ca statele aliate să facă schimb de informaţii cu privire la lansarea rachetelor nord-coreene, subliniind că testul de marţi a arătat îmbunătăţiri privind tehnologia dezvoltată de regimul de la Phenian.

"Preşedintele Trump şi-a exprimat acordul şi a sugerat organizarea unor discuţii suplimentare, bazate pe o evaluare detaliată şi exactă a provocării de astăzi cu rachete balistice şi pe consultări strânse între autorităţile de apărare din Coreea de Sud şi Statele Unite", se mai arată în comunicatul administraţiei prezidenţiale de la Seul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici