Moscova anunţă 25 de raiduri în Siria în ultimele 24 de ore. Carter acuză Rusia de escaladarea războiului civil

Avioanele ruseşti au efectuat 25 de atacuri aeriene vizând poziţii ale grupării Statul Islamic (SI) în Siria, în ultimele 24 de ore, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, relatează AP în pagina electronică.

5032 afișări
Imaginea articolului Moscova anunţă 25 de raiduri în Siria în ultimele 24 de ore. Carter acuză Rusia de escaladarea războiului civil

Moscova anunţă 25 de raiduri în Siria în ultimele 24 de ore. Carter acuză Rusia de escaladarea războiului civil (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Ministerul a anunţat luni într-un comunicat că atacurile, care au avut loc de duminică încoace, au vizat nouă presupuse instalaţii ale SI, au distrus un centru de comandament, depozite de muniţie şi piese de artilerie. Toate se situau în nordul şi nord-estul ţării.

Moscova afirmă că atacurile aeriene pe care le-a lansat miercuri vizează SI şi grupări din cadrul filialei siriene Al-Qaida, dar a recunoscut că cel puţin unele dintre raiduri au atins facţiuni rebele susţinute de către occidentali.

Rusia şi-a concentrat atacurile în principal asupra provinciilor din nord-vestul şi centrul Siriei - nişte culoare către fiefurile preşedintelui sirian Bashar al-Assad din capitală şi din zona de coastă la Mediterana.

Avioane de tip Su-34, Su-24M şi Su-25 au luat parte la operaţiuni, a precizat ministerul, potrivit Reuters. Acestea au atins trei obiective SI în provincia Homs, potrivit aceleiaşi surse.

Secretarul american al Apărării Ash Carter a acuzat Moscova luni, într-o vizită la Madrid, de escaladarea războiului civil din Siria prin atacurile asupra opoziţiei moderate, relatează Reuters.

Carter a afirmat că eforturile Rusiei de a-l susţine pe al-Assad seamănă cu propria legare a Moscovei de o corabie care se scufundă.

"Prin acţiunile sale militare în Siria împotriva grupărilor moderate, Rusia a escaladat războiul civil", a denunţat Carter într-un discurs susţinut în cursul acestei vizite în Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici