Moscova, despre rezoluţia ONU privind Crimeea: Este o iniţiativă contraproductivă. Nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina

Rusia a catalogat vineri drept "iniţiativă contraproductivă" rezoluţia adoptată joi de către Adunarea Generală a ONU care denunţă referendumul din Crimeea şi alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia.

6559 afișări
Imaginea articolului Moscova, despre rezoluţia ONU privind Crimeea: Este o iniţiativă contraproductivă. Nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina

Moscova, despre rezoluţia ONU privind Crimeea: Este o iniţiativă contraproductivă. Nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această "iniţiativă contraproductivă (...) nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina", ameninţă Ministerul de Externe într-un comunicat.

Rezoluţia cu caracter neconstrângător, propusă de Ucraina şi susţinută de occidentali, a primit 100 de voturi pentru, 11 împotriva şi 58 de abţineri de la cei 193 de membri ai Adunării Generale. Redactată în termeni foarte moderaţi, ea nu critică în mod explicit Rusia.

"Numărul mare de abţineri şi absenţi este o mărturie elocventă a respingerii unei interpretări părtinitoare a evenimentelor din Ucraina", apreciază diplomaţia rusă.

Aceasta a denunţat totodată "presiunea exercitată, care a mers până la un şantaj politic şi economic, exercitat (de către occidentali) asupra unui anumit număr de state membre cu scopul de a vota pentru".

Rezoluţia subliniază că "referendumul de la 16 martie, care nu are nicio validitate, nu poate să justifice vreo schimbare a statutului" Crimeei. Ea cere tuturor statelor şi organizaţiilor internaţionale "să nu recunoască vreo schimbare a (acestui) statut".

Ea "afirmă angajamentul (Adunării) faţă de suveranitatea, independenţa politică, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele recunoscute internaţional".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici