Moscova înlocuieşte ambasadorul rus la Washington cu un oficial aflat pe lista de sancţiuni UE

Preşedintele Vladimir Putin l-a numit în funcţia de ambasador al Rusiei la Washington pe Anatoli Antonov, un diplomat aflat pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene impuse în urma implicării Moscovei în conflictul din Ucraina, informează agenţia de ştiri Dpa.

1052 afișări
Imaginea articolului Moscova înlocuieşte ambasadorul rus la Washington cu un oficial aflat pe lista de sancţiuni UE

Moscova înlocuieşte ambasadorul rus la Washington cu un oficial aflat pe lista de sancţiuni UE

Antonov, care anterior a fost adjunct al ministrului de Externe, se află pe lista de sancţiuni UE încă din 2015. În perioada respectivă era adjunct al ministrului Apărării.

Oficialul îl înlocuieşte pe Serghei Kisliak, care a fost ambasadorul Rusiei la Washington timp de aproape un deceniu, într-o perioadă marcată de o serie de evenimente turbulente în planul relaţiilor bilaterale.

Mai mulţi apropiaţi ai preşedintelui SUA, Donald Trump, sunt anchetaţi pentru presupuse legături ilegale cu oficiali ruşi, inclusiv Kisliak, în perioada campaniei prezidenţiale din Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici