Moscova va trimite alte nave de război pentru a lupta împotriva piraţilor somalezi

Rusia va trimite alte nave de război pentru a patrula în apele din apropierea Somaliei, cu scopul de a lupta împotriva pirateriei, a declarat, joi, comandantul-şef al Marinei ruse.

25 afișări
Imaginea articolului Moscova va trimite alte nave de război pentru a lupta împotriva piraţilor somalezi

Moscova va trimite alte nave de război pentru a lupta împotriva piraţilor somalezi (Imagine: www.navy.mil)

"După Cutezătorul, alte nave ale Marinei ruse se vor îndrepta spre regiune", a precizat amiralul Vladimir Visoţki, citat de agenţia RIA Novosti, făcând referire la o navă trimisă în zonă în septembrie.

"Acest lucru este necesar având în vedere situaţia existentă în vecinătatea Cornului Africii şi în golful Aden, unde piraţii somalezi şi-au sporit considerabil activitatea", a adăugat el.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Maritim Internaţional (BMI), 94 de nave au fost atacate, în cursul acestui an, de piraţi somalezi în Oceanul Indian şi în golful Aden, indicând un fenomen în creştere.

La 15 noiembrie, un vas petrolier saudit, care transporta două milioane de barili de petrol, a fost capturat de piraţi somalezi.

Guvernele statelor din Africa de Est nu acţionează eficient împotriva acestui fenomen şi nu au trupe ale poliţiei care să patruleze pe litoral.

În septembrie, Rusia a trimis în această regiune nava Cutezătorul, care are aproximativ 200 de membri ai echipajului, după ce piraţii capturaseră un cargou ucrainean ce transporta tancuri şi care avea la bordul său marinari ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici