VIDEO  Moskva, misterul marinarilor. Au postat ruşii un videoclipul vechi?

  • Miniserul rus al Apărării de la Moscova a emis sâmbătă primele imagini cu echipajul crucişătorului Moskva, lovit de o rachetă ucraineană şi scufundat joi seara în largul coastei Odessei.
  • În imagini apare şi comandantul Kuprin, dat ca fiind mort, de unde varianta că videoclipul ar putea fi vechi.
6917 afișări
Imaginea articolului Moskva, misterul marinarilor. Au postat ruşii un videoclipul vechi?

Moskva, misterul marinarilor. Au postat ruşii un videoclipul vechi?

Potrivit Interfax, amiralul rus Nikolai Evmenov a spus că echipajul Moskva va continua să servească în Marina. Nu este încă clar câţi soldaţi şi-au pierdut viaţa în scufundarea crucişătorului, nava amiral a flotei ruse, pe care ucrainenii susţin că l-au lovit cu rachete. Un videoclip difuzat de Ministerul rus al Apărării cu ocazia întâlnirii din portul Sevastopol arată două rânduri de marinari, dar nu există date oficiale cu privire la număr. 510 de persoane au fost îmbarcate pe Moskva.

Într-un videoclip de 26 de secunde, este văzut comandantul Marinei Ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, filmat în portul Sevastopol, în Crimeea, în timp ce salută şi mulţumeşte pe cei 240 de marinari care ar fi supravieţuit exploziei care a avut loc la bordul navei. navă înainte de 18.52 din 13 aprilie: la acea vreme, de fapt, unele nave acordau deja asistenţă crucişatorului rus.

Totuşi, Apărarea nu a precizat când va avea loc parada şi nici câte victime ar fi: Statul Major de la Moscova continuă să crediteze teza accidentului - din cauza unei explozii accidentale - pentru a-i refuza oponentului un succes. O explicaţie care nu i-a convins pe observatori: condiţiile meteorologice nu erau de natură să distrugă nava.
La bord erau 510 membri ai echipajului, aşa că, potrivit expertului HI Sutton, aproximativ jumătate ar fi dispăruţi: unii ar fi putut fi răniţi, alţii ar fi putut fi salvaţi de o navă turcească, în timp ce unii, explică el, şi-ar fi pierdut viaţa.

Prima confirmare: a decedat şeful securităţii operaţionale a navei

În videoclipul - lansat pe Twitter şi Facebook - apare şi o persoană care seamănă mult cu comandantul Anton Kuprin, care are gradul de căpitan clasa I şi deţine o funcţie de comandă. Conform informaţiilor disponibile, Kuprin ar fi însă a murit în explozia survenită la bordul Moscovei, scufundându-se împreună cu nava. Prin urmare, potrivit lui Sutton, videoclipul ar putea fi făcut înainte de scufundare sau Kuprin ar fi încă în viaţă.

„Este posibil ca parada să nu fi mers exact aşa cum a fost reprezentată”, spune expertul. „Este credibil că videoclipul este falsificat, dar, dacă ar fi fost, ar fi trebuit să fie prezenţi mai mulţi marinari”.

Radio Svoboda - de la Radio Free Europe / Radio Liberty finanţată de guvernul american în Europa de Est, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu - a găsit totuşi confirmarea primei victime: ar fi Ensign Ivan Vakhrulev, şeful securităţii operaţionale a navei. Soţia sa, Varvara Vakhruşeva, ar fi recunoscut că bărbatul a murit în misiune.

În zona în care s-ar fi scufundat unitatea, au fost reperate două platforme de recuperare: nu este exclus ca acestea să poată fi folosite pentru o operaţiune legată de epavă. Prezenţa lor este raportată pe site-ul Trafic Marin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici