Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, invitate să înceapă un dialog susţinut cu NATO

Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să înceapă un dialog intensificat cu NATO, a spus Jaap de Hoop Scheffer.

24 afișări
Imaginea articolului Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, invitate să înceapă un dialog susţinut cu NATO

Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, invitate să înceapă un dialog susţinut cu NATO (Imagine: Mediafax Foto)

Scheffer, a declarat, într-o conferinţă de presă, că o a doua hotărâre importantă luată în cadrul summit-ului de la Bucureşti, după cea legată de invitarea Albaniei şi Croaţiei şi neinvitarea Macedoniei în Alianţă, se referă la demararea unui proces intensificat cu Bosnia Herţegovina şi Muntenegru.

"S-a ajuns la un acord de invitare a Bosniei Herţegovinei şi Muntenegru să înceapă un dialog intensificat pe probleme financiare, economice şi de securitate, legat de aspiraţiile acestor ţări de aderare", a declarat secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Referitor la Serbia, Jaap de Hoop Scheffer a arătat că Alianţa va aprofunda cooperarea cu această ţară.

"Vom aprofunda, totodată, şi cooperarea noastră cu Serbia", a precizat Scheffer.

Albania şi Croaţia au primit, joi, invitaţia de a adera la NATO, invitaţia pentru Macedonia fiind amânată, a anunţat, joi, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici