Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev: „Rusia ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din sistem. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin!”

  • Mykhailo Samus: „Putin visează să stea la masa rotundă alături de preşedintele SUA şi să influenţeze deciziile care privesc destinul întregii lumi!”
  • Mykhailo Samus: „Poate o nouă generaţie de ruşi va crea o nouă opoziţie şi va încerca să construiască o nouă Rusie. Nu e cazul, pentru moment!”
  • Mykhailo Samus: „Rusia are un rol special, un loc special în această lume şi va ajuta orice ţară care se va opune dominaţiei globale a SUA. Pare o nebunie, dar e o realitate în Rusia!”
  • Mykhailo Samus: „Uitaţi-vă la Belarus! Cred că regimul lui Putin nu e diferit de cel al lui Lukaşenko.”
  • Mykhailo Samus: „Aproximativ 600.000 de paşapoarte ruseşti au fost împărţite în Donbasul ocupat.”
456 afișări
Imaginea articolului Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev: „Rusia ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din sistem. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin!”
Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev, a vorbit în cadrul emisiunii ,,InSecuritate”,  de la Aleph News, despre alegerile care se încheie duminică, 19 septembrie 2021, în care ruşii îşi vor alege reprezentanţii în Duma de Stat. Cât de puternică şi pregătită este opoziţia din Rusia pentru a schimba semnificativ direcţia în care regimul Putin împinge ţara de peste un deceniu? Previziunile şi estimările lui Mykhailo Samus nu sunt optimiste. 

Mykhailo SAMUS: „Cred că au ucis toată opoziţia, chiar şi pe cea ascunsă.”

„Cred că regimul lui Putin e foarte puternic. Cred că au ucis toată opoziţia, chiar şi pe cea ascunsă. Chiar şi în comparaţie cu Uniunea Sovietică, regimul lui Putin e mai cinic şi mai puternic în folosirea tuturor instrumentelor posibile. Uitaţi-vă la Belarus! Cred că regimul lui Putin nu e diferit de cel al lui Lukaşenko. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin şi se vor folosi de propaganda şi de influenţa totală a instrumentelor informaţionale asupra minţilor ruşilor. Ei cred că numai Putin ar putea susţine acest mare stat rusesc în această lume periculoasă în care SUA încearcă să fie cea mai importantă ţară, dar Rusia va dori să i se opună.” 
 

Mykhailo Samus: ,,Deci, e posibil să spună că două milioane de oameni au votat pentru Rusia Unită”

„Bogdan Nicolae: Te aştepţi ca în Donbas sau în alte zone ocupate ilegal de Rusia sau de sateliţii săi să se organizeze alegeri pentru Duma din Federaţia Rusă?
 
Mykhailo Samus: Oficial, n-au organizat alegeri pentru că Rusia susţine că nu ştie nimic despre acest conflict. Ei spun că e o problemă internă a Ucrainei. Oficial, Rusia nu participă în acest conflict. Dar, ca să-i ajute pe cei care susţin Rusia, le-au oferit cetăţenia rusă. Aproximativ 600.000 de paşapoarte ruseşti au fost împărţite în Donbasul ocupat şi le vor propune acestor oameni să vină la vot. Nu ştiu dacă pot deschide secţii de votare doar pe teritoriul Rusiei.
Ar putea organiza urne mobile în teritoriile ocupate, pentru ca oamenii să se folosească de paşapoarte ca să voteze noua Dumă. Ideea cea mai importantă e că nu ştie nimeni cu exactitate câte paşapoarte au fost distribuite în teritoriile ocupate. Deci, e posibil să spună că două milioane de oameni au votat pentru Rusia Unită. Poate trei milioane sau poate mai mult. Nu va număra nimeni voturile”, explică invitatul lui Bogdan Nicolae.
 

Mykhailo Samus: ,,Rusia va ajuta orice ţară care se va opune dominaţiei SUA în lume.” 

„Rusia are un rol special, un loc special în această lume şi va ajuta orice ţară care se va opune dominaţiei SUA în lume. Pare o nebunie, dar e o realitate în Rusia. Cred că, din nefericire, cetăţenii ruşi, chiar dacă îşi doresc o ţară democratică normal, nu au nicio şansă să schimbe regimul. Poate după Putin, după ce oligarhii ruşi vor încerca să găsească o nouă configuraţie pentru a conduce statul rus, va apărea o nouă opoziţie. Poate o nouă generaţie de ruşi va crea o nouă opoziţie şi va încerca să construiască o nouă Rusie. Dar, din nefericire, nu acum. Nu e cazul, pentru moment!”

Mykhailo Samus: „Nu e o tranziţie de la Putin la alt lider. E o tranziţie de la Putin la echilibrul colectiv!”

 Pregăteşte Putin Rusia pentru o tranziţie a puterii? Ce vor face oligarhii şi prietenii lui, în cazul în care Putin are probleme de sănătate? Care este marele vis al lui Putin? 
,,Da, sunt multe zvonuri legate de tranziţia puterii. Sunt convins că majoritatea acestor zvonuri au fost create la Kremlin de administraţia Putin. Dar, sigur, ar trebui să se gândească la ce vor face în cazul în care Putin are probleme de sănătate. Oamenii, oligarhii, prietenii lui, ar trebui să se gândească la posibilitatea că Rusia, regimul lor, ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din acest sistem. 
 
Şi cred că au încercat să pregătească un sistem echilibrat, cu diverse grupuri de influenţă, să construiască un sistem echilibrat puternic, chiar şi când Putin va ieşi din sistem. Cred că acesta este scopul principal al tranziţiei. Nu e o tranziţie de la Putin la alt lider. E o tranziţie de la Putin la echilibrul colectiv. Un fel de consiliu al reprezentanţilor diferitelor grupuri de oligarhi care să conducă teritoriile ruseşti după dispariţia lui Putin.”
 

Mykhailo Samus: „Cred că toată strategia lui Putin e să creeze inamici în jurul Rusiei. Putin visează să stea la masa rotundă alături de preşedintele SUA.”

„Cred că toată strategia lui Putin e să creeze inamici în jurul Rusiei. Şi dacă discutăm despre sentimentele Kremlinului, despre comportamentul lor...Vor să fie un lider geopolitic şi vor să redevină un stat major. Încearcă să convingă Statele Unite şi ţările europene să permită Rusiei să ia un loc în orchestră. 
 
Pentru că Putin visează să stea la masa rotundă alături de preşedintele SUA, de prim-ministrul Marii Britanii, de preşedintele Franţei, de cancelarul Germaniei şi vrea să influenţeze deciziile care privesc destinul întregii lumi. Acesta e marele vis al lui Putin, ca împărat al noului imperiu rusesc. Nu e o glumă, e realitate!”, conchide Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici