Nancy Pelosi, 83 de ani, vrea să candideze pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA

Nancy Pelosi, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, a declarat că va candida la alegerile din noiembrie anul viitor pentru încă un nou mandat în Congres.

365 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi, 83 de ani, vrea să candideze pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA

Nancy Pelosi, 83 de ani, vrea să candideze pentru un nou mandat în Camera Reprezentanţilor a SUA

Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a fost aleasă pentru prima dată în circumscripţia sa din San Francisco în 1987, înainte de a avea două mandate de preşedinte al Camerei, între 2007-2011 şi 2019-2023.

Ea i-a condus pe democraţii din Cameră timp de două decenii, înainte de a se retrage din funcţia de lider după ce republicanii au câştigat alegerile de anul trecut.

Decizia ei de a candida din nou va reaprinde cu siguranţă dezbaterea privind vârsta liderilor politici din SUA, conform BBC.

"Acum, mai mult ca oricând, San Francisco are nevoie de noi pentru a promova valorile oraşului şi pentru a continua redresarea noastră", a scris Pelosi într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Pelosi este prima femeie din istoria SUA care a ocupat funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi a jucat un rol esenţial în promovarea - sau contracararea - agendei mai multor preşedinţi.

Ea este recunoscută ca fiind cea care a reuşit să facă să treacă legislaţia în domeniul sănătăţii semnată de fostul preşedinte Barack Obama, precum şi proiectele de lege privind infrastructura şi schimbările climatice sub conducerea preşedintelui în exerciţiu Joe Biden.

De asemenea, Pelosi l-a provocat direct pe Donald Trump de-a lungul preşedinţiei sale, fiind celebră pentru faptul că a rupt o copie a discursului său privind starea Uniunii.

Ea a demisionat din funcţia de lider democrat după ce republicanii au recâştigat la limită Camera în alegerile de anul trecut, iar Kevin McCarthy a fost ales preşedinte al Camerei după un proces îndelungat.

Această decizie de a renunţa la funcţia supremă a alimentat speculaţiile potrivit cărora ea se va retrage după alegerile de la mijlocul mandatului din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici