NATO cere Rusiei să nu renunţe unilateral la Tratatul CFE

NATO a cerut vineri Rusiei să nu se retragă "unilateral" din Tratatul Forţelor Convenţionale în Europa (CFE), pe care Moscova intenţionează să îl suspende începând cu 12 decembrie.

2 afișări
Imaginea articolului NATO cere Rusiei să nu renunţe unilateral la Tratatul CFE

NATO cere Rusiei să nu renunţe unilateral la Tratatul CFE

"NATO regretă decizia luată de ruşi. Sperăm că Federaţia Rusă nu va lua nicio măsură unilaterală care ar aduce atingere Tratatului CFE", a declarat James Appathurai, purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat vineri, la Madrid, "suspendarea participării Rusiei la Tratatul CFE începând cu 12 decembrie", la câteva ore după promulgarea de către preşedintele Vladimir Putin a unei legi în acest sens.

La rândul său, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Politice, Nicholas Burns, a apreciat vineri că Rusia a făcut "o eroare" suspendând participarea la Tratatul CFE.

"Cerem Federaţiei Ruse să reanalizeze această decizie, să nu suspende Tratatul şi să revină la masa negocierilor", a adăugat oficialul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici