NATO pune la cale cel mai mare exerciţiu de la Războiul Rece: scopul este respingerea unei posibile agresiuni ruse

Alianţa se pregăteşte de un posibil atac al Rusiei.

1545 afișări
Imaginea articolului NATO pune la cale cel mai mare exerciţiu de la Războiul Rece: scopul este respingerea unei posibile agresiuni ruse

NATO pune la cale cel mai mare exerciţiu de la Războiul Rece: scopul este respingerea unei posibile agresiuni ruse

În 2024, NATO va organiza cel mai mare exerciţiu de comandă comună de la Războiul Rece, care va implica 31 de ţări şi Suedia, relatează Financial Times.

Peste 40.000 de militari vor participa la exerciţiul, planificat pentru a respinge o posibilă agresiune rusă împotriva unuia dintre membrii alianţei.

Operaţiunea va începe în primăvara anului 2024 şi este de aşteptat să includă între 500 şi 700 de misiuni de luptă aeriană, care implică peste 50 de nave şi aproximativ 41.000 de militari, au declarat oficialii NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici