Naufragiu în largul Maltei: Cinci turişti francezi, daţi dispăruţi

Două cadavre de femeie au fost găsite marţi în apropiere de insula malteză Gozo, unde cinci turişti francezi - un adolescent, două femei şi doi bărbaţi - sunt daţi dispăruţi de duminică seara, au anunţat marţi autorităţile militare malteze.

139 afișări

Două corpuri ale unor femei ce purtau veste de salvare au fost recuperate cu ajutorul unui elicopter italian marţi după-amiaza în largul Fomm ir-Rih, potrivit cotidianului Malta Today, care citează surse din cadrul poliţiei. Acestea pluteau în apropierea cocii unei ambarcaţiuni răsturnate, au declarat aceleaşi surse.

Marina malteză a solicitat luni asistenţa unei nave din cadrul Flotei a 6-a americane şi unei nave de patrulare din cadrul Pazei de Coastă italiene, în încercarea de de a găsi persoanele date dispărute.

Cele două femei nu au fost identificate încă.

"Ne temem că ar putea fi vorba despre corpurile a două dintre persoanele date dispărute, dar nu suntem, încă, în stadiul de verificare", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Marinei malteze.

Cei cinci turişti francezi au ancorat duminică iahtul "El Pirata" la nivelul satului Dwejra de pe Insula Gozo.

Ulterior, ei s-au urcat într-o canoe pentru a merge la un restaurant în portul Xlandi Bay. Ei au fost văzuţi urcând în canoe pentru a se întoarce la iaht, către miezul nopţii, dar nu au mai ajuns la acesta. Marea era agitată.

Căpitanul, de naţionalitate spaniolă, al unui iaht a dat alerta.

Salvatori maltezi se aflau în contact permanent, marţi seara, cu autorităţi maritime franceze, pentru a le informa cu privire la căutări.

Căutări intense întreprinse într-o zonă extinsă nu au permis găsirea vreunui corp, ci a unei veste de salvare care plutea pe apă.

Căutările au fost îngreunate de condiţii meteorologice nefavorabile, şi anume rafale de vânt şi o vizibilitate redusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici