Nava de război rusească trimisă spre Somalia nu va "lupta împotriva" piraţilor

Rusia a dezminţit miercuri seară că nava de război care se îndrepta către Somalia a fost trimisă pentru "a lupta împotriva" piraţilor care au capturat recent, în largul coastelor somaleze, un cargobot ucrainean încărcat cu arme.

116 afișări
Imaginea articolului Nava de război rusească trimisă spre Somalia nu va "lupta împotriva" piraţilor

Nava de război rusească trimisă spre Somalia nu va "lupta împotriva" piraţilor (Imagine: www.militaryphotos.net)

"Astfel de declaraţii au un caracter provocator, putând prejudicia negocierile care vizează eliberarea echipajului şi putând pune în pericol viaţa persoanelor luate ostatice de piraţi", a declarat purtătorul de cuvânt al marinei ruse, Igor Digalo.

Potrivit acestuia, nava Neustraşimi (Fearless) a trimis, cu o săptămână în urmă, a fost trimisă în apele somaleze pentru a "garanta siguranţa vaselor ruseşti pe durata trecerii prin zona periculoasă" unde atacurile piraţilor sunt frecvente.

Ambasadorul Somaliei la Moscova, Mohamed Mahamud Handule, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că Somalia "a autorizat" Rusia să "lupte împotriva piraţilor".

Nava Neustraşimi "poate să folosească toate armele" de care dispune la bord "pentru a elibera echipajul" în cadrul căruia se află şi marinari ruşi, a precizat un oficial de rang înalt al Statului Major al marinei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici