Navă sub pavilion moldovean, încărcată cu motorină, ruptă de valuri în Marea Neagră

O navă sub pavilion moldovean, care transporta combustibil, a fost ruptă în două, duminică dimineaţă, de o furtună puternică, în largul staţiunii ruse Soci, de la Marea Neagră, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor ruse de urgenţă, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

48 afișări
Imaginea articolului Navă sub pavilion moldovean, încărcată cu motorină, ruptă de valuri în Marea Neagră

Navă sub pavilion moldovean, încărcată cu motorină, ruptă de valuri în Marea Neagră

La bordul navei se aflau opt cetăţeni ucraineni şi cinci cetăţeni ruşi, care au fost salvaţi de Serviciul special de căutare şi salvare pe mare din Rusia, informează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Tuturor membrilor echipajului li s-a acordat ajutor şi asistenţă medicală, aceştia fiind în prezent în afara oricărui pericol.

Nava staţiona de joi în aşteptarea îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice. Tipul navei este cargou de transportare a mărfurilor generale, tonajul fiind de 3.943 de tone. Nava nu avea marfă la bord.

La bordul navei se află însă 37 tone de motorină, care urma să fie evacuată de serviciile pentru situaţii de urgenţă, având în vedere că nu s-au înregistrat scurgeri de combustibil.

Nava se află sub supravegherea tehnică a societăţii de clasificare "Ucrainean Register of Shipping" şi are asigurare, care va acoperi cheltuielile pentru lucrările de salvare şi alte cheltuieli legate de accident.

Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat, a fost informat despre naufragiu, iar serviciile responsabile ale Republicii Moldova au luat legătură cu autorităţile ce investighează cazul. Adjunctul căpitanului Portului Giurgiuleşti, Alexandru Moldovan, s-a deplasat în misiune de serviciu la Soci.

Vasul de tipul "Volga-Don" de producţie rusească are o vechime de 38 de ani, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în 2008, precizează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Nava "Aras 1", înregistrată sub pavilionul de stat al R.Moldova, este proprietatea unei companii din Insulele Virgine Britanice, "Nagrand Shipping Co. Ltd.", şi staţiona de la 17 decembrie în raza portului Soci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici