Negocieri la Bruxelles între Borisov şi Timmermans. Discuţiile, distribuite LIVE pe Facebook şi oprite la intervenţia lui Timmermans | VIDEO

Premierul bulgar Boiko Borisov a discutat cu Frans Timmermans despre condiţiile în care i-ar putea susţine candidatura pentru preşedinţia Comisiei Europene, într-o înregistrare publicată pe Facebook şi în condiţiile în care liderii UE nu au luat încă o decizie, relatează site-ul Politico.eu.

1214 afișări
Imaginea articolului Negocieri la Bruxelles între Borisov şi Timmermans. Discuţiile, distribuite LIVE pe Facebook şi oprite la intervenţia lui Timmermans | VIDEO

Negocieri la Bruxelles între Borisov şi Timmermans. Discuţiile, distribuite LIVE pe Facebook şi oprite la intervenţia lui Timmermans | VIDEO

În urma discuţiilor prelungile între liderii UE, privind desemnarea noilor şefi ai principalelor structuri de conducere din Blocul comunitar, Timmermans căuta susţinere pentru candidatura sa, însă Borisov a profitat de ocazie pentru a exprima aşteptările Bulgariei de la Bruxelles.

Înregistrarea a fost publicată în timp real pe pagina de Facebook a oficialului bulgar, până când Timmermans a sugerea oprirea acesteia.

Borisov este membru al Grupului Partidului Popular European (EPP), însă reprezentantul acestuia, Manfred Weber, nu a reuşit să obţină suficientă susţinere pentru preluarea preşedinţiei Comisiei Europene.

"Este vorba despre un compromis. Weber va prelua Parlamentul, iar tu Comisia, aşa că am vrut să aud de la tine. Am lucrat extraordinar de-a lungul anilor", i-a transmis Borisov lui Timmermans.

Borisov a continuat prin a prezenta o listă de "lucruri importante", inclusiv un centru internaţional pentru gaze în Bulgaria, aderarea acesteia la spaţiul Schengen şi eliminarea unui program care monitorizează eforturile Bulgariei privind lupta împotriva corupţiei.

"Am vrut să ne întâlnim pentru a discuta despre acest lucru", a adăugat Borisov.

Deşi Timmermans nu se află în aceeaşi formaţiune politică precum Borisov, oficialul bulgar a precizat că nu consideră acest lucru un obstacol.

"Cine câştigă în acest caz nu este important. Weber are ani de experienţă în Parlament, în timp ce tu ai mai multă experienţă în Comisie", a mai declarat Borisov.

"Există câteva state membre în centrul şi estul Europei care au îngrijorările lor, însă i-am informat cu privire la integritatea pe care o ai", a adăugat acesta.

Liderii UE se reunesc marţi pentru a purta o nouă rundă de negocieri pe tema desemnării noilor şefi ai principalelor structuri de conducere din Blocul comunitar.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Taguri:
ue,
negocieri,
facebook

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici