Nelson Mandela are probleme cu memoria

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, care a fost spitalizat pentru scurt timp în cursul weekend-ului pentru un control de rutină este în stare bună însă începe să aibă probleme cu memoria, a declarat luni vechiul său prieten George Bizos.

136 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela are probleme cu memoria

Nelson Mandela are probleme cu memoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din păcate, uită uneori că unul sau altul au murit, sau pare să nu înţeleagă când i se spune că Walter Sisulu sau alţii nu mai sunt pe această lume", a declarat Bizos într-un interviu pentru agenţia de informaţii radio Eyewitness News, după ce l-a vizitat pe Nelson Mandela cu câteva zile în urmă.

Erou al luptei anti-apartheid, sud-africanul cel mai celebru în străinătate precum şi în ţara sa unde este iubit de toate comunităţile, Mandela continuă conform apropiaţilor săi să urmărească viaţa politică, însă nu a mai exprimat nicio opinie de mai mulţi ani.

George Bizos îl cunoaşte pe Mandela din anii 1940 şi l-a vizitat acum o săptămână pe acesta la casa sa din Johannesburg unde fostul preşedinte locuieşte de la ultima spitalizare de trei săptămâni în decembrie pentru o infecţie pulmonară.

Specializat în apărarea Drepturilor Omului, Bizos i-a reprezintat pe Mandela şi alţi militanţi anti-apartheid precum Walter Sisulu (1912-2003) sau Govan Mbeki (1910-2001) în cadrul procesului de la Rivonia când Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1964. Acesta a ieşit din închisoare 27 de ani mai târziu în 1990.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici