Netanyahu a primit un ultimatum: „8 iunie – sau ne vom retrage”

  • Gantz i-a dat un ultimatum lui Netanyahu până pe 8 iunie pentru a adopta un program de război mai clar, altfel va ieşi din guvern.
  • Gantz a enumerat şase obiective pe care Netanyahu trebuie să le îndeplinească.
  • Gantz a criticat lipsa de unitate şi de luare a deciziilor esenţiale în guvern în ultima vreme.
Urmărește
3272 afișări
Imaginea articolului Netanyahu a primit un ultimatum: „8 iunie – sau ne vom retrage”

Benny Gantz îi dă un ultimatum lui Netanyahu: „Cabinetul de război trebuie să formuleze un plan de război până pe 8 iunie – sau ne vom retrage din guvern”

Ministrul Benny Gantz i-a dat premierului Benjamin Netanyahu un ultimatum să vină până pe 8 iunie cu un program de război mai clar, altfel se va retrage din guvern.

Gantz a enumerat şase obiective pe care Netanyahu trebuie să le adopte, dacă nu vrea să se confrunte cu retragerea sa din guvern:

  • Întoarcerea ostaticilor,
  • Demobilizarea Hamas şi demilitarizarea Fâşiei Gaza,
  • Stabilirea unei alternative de guvernare în Fâşia Gaza,
  • Întoarcerea rezidenţilor din nord până la 1 septembrie,
  • Promovarea normalizării,

Adoptarea unui contur pentru crearea unui serviciu naţional israelian standardizat.

„Dacă alegeţi să conduceţi naţiunea către abis, ne vom retrage din guvern, ne vom adresa poporului şi vom forma un guvern care poate aduce o victorie reală” a declarat Gantz.

Comentând asupra guvernului de unitate, el a spus: „Nu am pretins dominaţie. Nu am cerut funcţii. Tot ce am vrut a fost să servim ţara noastră şi poporul nostru. Timp de multe luni, unitatea a fost într-adevăr reală şi semnificativă. A prevenit greşeli grave, a condus la realizări remarcabile şi a întors acasă peste o sută de ostatici. Împreună, am înfruntat dificultăţile campaniei, am protejat naţiunea cu un spirit bun şi puternic – şi le-am oferit luptătorilor de pe front sentimentul că sunt susţinuţi de un destin comun.

Dar în ultima vreme, ceva a mers greşit. Deciziile esenţiale nu au fost luate” a continuat Gantz.

„O mică minoritate a preluat comanda navei de stat israeliene şi o îndreaptă către stânci. Am venit aici astăzi să spun adevărul. Şi adevărul este dur: în timp ce soldaţii israelieni arată o bravură supremă pe front, unii dintre cei care i-au trimis în luptă se comportă cu laşitate şi iresponsabilitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici