Netanyahu: Fermitatea comunităţii internaţionale faţă de Iran ar permite evitarea unui conflict

Comunitatea internaţională ar trebui să se arate mai fermă în privinţa Iranului şi a programului său nuclear pentru a îndepărta spectrul unui conflict, a apreciat luni premierul israelian Benjamin Netanyahu.

456 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Fermitatea comunităţii internaţionale faţă de Iran ar permite evitarea unui conflict

Netanyahu: Fermitatea comunităţii internaţionale faţă de Iran ar permite evitarea unui conflict (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Cu cât (comunitatea internaţională) va da dovadă de hotărâre şi cu cât mai clară va fi linia roşie, cu atât vor fi mai puţine şanse să existe un conflict", a declarat Netanyahu în cadrul unei întâlniri cu membrii unei asociaţii a foştilor combatanţi israelieni şi americani răniţi în luptă.

"Acest regim (iranian) brutal se implică într-o cursă pentru programul său nuclear deoarece nu vede o linie roşie clară a comunităţii internaţionale", a afirmat el, potrivit unui comunicat al biroului său de presă.

Potrivit comentatorilor politici ai posturilor de televiziune private Canal 2 şi Canal 10, Netanyahu a vrut în acest fel să îi "ofere ocazia" preşedintelui american Barack Obama pentru ca acesta să fixeze o limită programului iranian sub pedeapsa de a declanşa un atac american.

Presa israeliană a menţionat în ultimele zile o tensiune tot mai accentuată între preşedintele Obama şi Netanyahu, care invocă ameninţarea cu o operaţiune militară israeliană împotriva intalaţiilor nucleare iraniene fără acordul prealabil al Washingtonului.

Duminică, Netanyahu l-a criticat pe preşedintele american deplângând absenţa unei "linii roşii clare" trasate de comunitatea internaţională pentru programul nuclear iranian.

Potrivit televiziunilor israeliene, aceste declaraţii ar explica informaţiile apărute luni în New York Times, potrivit cărora Washingtonul vrea să accentueze presiunea asupra Iranului pentru a duce negocieri în mod serios şi a evita astfel o operaţiune israeliană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici