Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

Israelul nu va căuta să cucerească, să ocupe sau să conducă Gaza după războiul împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o "forţă credibilă" "pentru a intra în enclava palestiniană dacă este necesar pentru a preveni apariţia unor ameninţări militare", a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

342 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

"Cred că este clar cum trebuie să arate viitorul Gaza. Hamas va dispărea: trebuie să o distrugem pentru binele tuturor, pentru binele civilizaţiei şi pentru binele palestinienilor şi al israelienilor", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, intervievat de Fox News. Acesta a reiterat ideea potrivit căreia guvernul său nu este de acord cu o încetare a focului în Gaza: "Ar însemna să ne predăm în faţa Hamas, să ne predăm în faţa terorii, a Iranului. Nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor".

Şase persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra spitalului Shifa din Gaza, potrivit directorului general al spitalului, Abu Salmiya, citat de presa palestiniană.

În bătălia pentru cartierul general militar al Hamas - Israelul a susţinut întotdeauna că punctul de comandă central al facţiunii palestiniene este ascuns sub spitalul Shifa din apropiere - armata a afirmat că a ucis "50 de terorişti". În acel loc ar fi fost "pregătiţi" "agenţii pentru atacul criminal din 7 octombrie" şi au fost găsite documente ale serviciilor de informaţii militare, ateliere pentru producţia de rachete antitanc şi posturi de lansare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici