Netanyahu solicită o confruntare cu martorii care îl acuză de corupţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la al patrulea mandat şi care candidează la alegerile din aprilie pe fondul unor acuzaţii de corupţie, a cerut luni să se confrunte cu martorii statului, relatează Reuters.

386 afișări
Imaginea articolului Netanyahu solicită o confruntare cu martorii care îl acuză de corupţie

Netanyahu solicită o confruntare cu martorii care îl acuză de corupţie

Netanyahu a anunţat pe Twitter că va face un "anunţ special" la televiziunea israeliană, atrăgând un val de speculaţii în presă că ar putea să demisioneze sau chiar că încearcă să iniţieze o acţiune în justiţie pentru a încerca să suspende orice rechizitoriu împotriva sa.

În schimb, el a ţinut un discurs în care şi-a afirmat din nou nevinovăţia într-o serie de cazuri de corupţie. El a susţinut că a fost victima unei vânători de vrăjitoare şi a declarat că îi este refuzată şansa de a-şi contesta acuzatorii faţă în faţă.

"Eu cer o confruntare cu martorii statului acum. De ce le este frică? Ce au de ascuns? Nu mi-e teamă şi nu am nimic de ascuns ... În ceea ce mă priveşte, poate fi difuzat în direct, astfel publicul îl poate vedea şi auzi", a afirmat Netanyahu.

Ca răspuns, Ministerul Justiţiei din Israel a transmis că investigaţiile împotriva lui Netanyahu au fost efectuate profesional şi temeinic.

Netanyahu, care conduce partidul de dreapta Likud, a declarat că anchetatorii au respins de două ori solicitările sale de a se confrunta cu martorii. Cel puţin trei foşti colaboratori ai acestuia au fost de acord să furnizeze dovezi împotriva sa, a informat mass-media israeliană.

Netanyahu este acuzat în trei cazuri de corupţie. El a spus că nu se va retrage din cursa electorală dacă va fi pus sub acuzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici