Noi violenţe la Hong Kong: Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de protestatari - VIDEO

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care se adunase să protesteze în Hong Kong în urma morţii unui student în vârstă de 22 de ani, rănit în timpul unor manifestaţii anterioare şi care a decedat vineri, relatează Reuters.

275 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe la Hong Kong: Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de protestatari - VIDEO

Noi violenţe la Hong Kong: Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de protestatari

Mai mulţi protestatari şi poliţişti au fost răniţi în trecut în timpul demonstraţiilor, însă niciun deces nu a fost legat în mod direct de proteste până acum.

Moartea acestuia a provocat organizarea unor noi manifestaţii, deoarece mulţi studenţi consideră că acesta încerca să fugă de poliţie atunci când a fost rănit.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Taguri:
hong kong,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici