Norvegianul care a omorât 77 de persoane ar putea rămâne în izolare

Anders Behring Breivik, criminalul care a omorât 77 de persoane, ar putea rămâne în izolare. El se află în închisoare din 2011 unde este izolat de restul deţinuţilor fiind considerat periculos. Breivik a dat în judecată statul norvegian declarându-se nemulţumit de condiţiile din închisoare.

331 afișări
Imaginea articolului Norvegianul care a omorât 77 de persoane ar putea rămâne în izolare

Sursa foto: AP

Anders Behring Breivik, fanaticul de extremă dreapta care a ucis 77 de persoane în două atacuri în Norvegia în 2011, rămâne „foarte periculos” şi ar trebui păstrat în continuare în izolare în închisoare, au susţinut vineri reprezentanţii Ministerului norvegian de Justiţie, potrivit Reuters.

Andreas Hjetland, reprezentantul Ministerului Justiţiei, a declarat în faţa instanţei că „nu există niciun temei pentru afirmaţia că drepturile omului în cazul Breivik sunt încălcate”.

„Breivik rămâne foarte periculos. Există încă un mare pericol că poate comite violenţe sau că îi poate inspira pe alţii să comită violenţe”, a adăugat Hjetland.

Breivik, în vârstă de 44 de ani, a dat statul în judecată în încercarea de a i se ridica restricţiile. Un deceniu de izolare „fără interacţiune semnificativă” a avut un impact devastator asupra sa, a argumentat avocatul său la tribunalul districtual din Oslo.

Decizia judecătorului va fi anunţată în săptămânile următoare.

În 2011, Breivik a ucis opt persoane cu o maşină-bombă la Oslo, apoi a împuşcat alte 69, majoritatea adolescenţi, într-o tabără de tineri a Partidului Laburist, în cel mai sângeros atac, în timp de pace din Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici