Nouă erupţie puternică a vulcanului indonezian Sinabung

Vulcanul Sinabung, situat pe insula indoneziană Sumatra, a erupt din nou, marţi, aceasta fiind cea mai puternică erupţie, după ce timp de 400 de ani a fost inactiv, au anunţat oficialii.

27 afișări
Imaginea articolului Nouă erupţie puternică a vulcanului indonezian Sinabung

Nouă erupţie puternică a vulcanului indonezian Sinabung (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultima erupţie a fost de două ori mai puternică decât precedenta, în timp ce coloana de cenuşă s-a ridicat până la 5.000 de metri înălţime, potrivit înregistrărilor noastre", a declarat pentru AFP vulcanologul Agus Budianto, la Kabanjahe.

Vulcanul, care are o înălţime de 2.460 de metri, a intrat în erupţie la ora 24.23 (20.23 ora României), iar cutremurul a fost resimţit pe o rază de opt kilometri, a precizat el.

Peste 20.000 de persoane care trăiesc pe o rază de şase kilometri în jurul vulcanului au fost evacuate din satele lor situate pe versantul muntelui, după intrarea în activitate a vulcanului, la 29 august.

Ele au primit, luni, vizita preşedintelui indonezian Susilo Bambang Yudhoyono, care le-a cerut să îşi păstreze calmul.

Sinabung, pe care oamenii de ştiinţă l-au crezut inactiv după ce timp de 400 de ani nu a erupt, se numără în prezent printre cei 69 de vulcani activi din arhipelagul indonezian.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte intensă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici