Noua zonă de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut va fi dezvăluită până la sfârşitul lunii

Noua zonă de căutare a avionului Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines, care, cel mai probabil, s-a prăbuşit în Oceanul Indian la începutul lunii martie, va fi dezvăluită înainte de sfârşitul lunii, au anunţat miercuri autorităţile australiene.

120 afișări
Imaginea articolului Noua zonă de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut va fi dezvăluită până la sfârşitul lunii

Noua zonă de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut va fi dezvăluită până la sfârşitul lunii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zborul MH370 cu destinaţia Beijing a dispărut la 8 martie la puţin timp de la decolarea din Kuala Lumpur, având la bord 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Operatorul britanic de sateliţi Inmarsat a detectat sistemele de comunicaţie ale avionului până în sudul Oceanului Indian, în largul coastelor occidentale ale Australiei, însă ulterior i-a pierdut urma.

Ţările din regiune au lansat căutări aeriene, marine şi submarine pentru găsirea epavei.

Unde sonore captate la aproape 4.000 de metri adâncime şi atribuite iniţial balizelor cutiilor negre ale avionului Boeing proveneau de fapt de la navele care participau la operaţiunile de căutare, iar experţii au fost nevoiţi să reexamineze înregistrările.

Potrivit Centrului de coordonare a căutărilor de la Perth (JACC), urmează să fie finalizat noul calcul al traiectoriei avionului. "Noua zonă de căutare va fi confirmată înainte de sfârşitul lunii iunie, potrivit analizelor realizate de specialişti", a anunţat JACC. "Rezultatele preliminare ale acestor analize arată că zona de căutare se va deplasa, rămânând însă în cel de-al şaptelea arc" al culoarului de zbor identificat pornind de la datele furnizate de sateliţi.

Avionul Boieng 777 care efectua cursa MH370 s-a prăbuşit în Oceanul Indian, pe o direcţie opusă planului său de zbor. După trei luni de căutări nu s-a reuşit însă localizarea epavei şi nici măcar nu au fost găsite fragmente ale avionului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici