Noul premier britanic Truss împinge Marea Britanie să adopte o poziţie mai dură în relaţia cu China

  • Noul premier britanic vrea să contracareze puterea în expansiune a Chinei
  • Liz Truss a fost un critic deschis al politicilor Chinei încă de pe vremea când era ministru de externe
  • În China, Truss a fost etichetată drept un „populist radical”
12309 afișări
Imaginea articolului Noul premier britanic Truss împinge Marea Britanie să adopte o poziţie mai dură în relaţia cu China

Sursa foto: Profimedia

Relaţiile dintre Londra şi Beijing s-au înrăutăţit în ultimul deceniu, deoarece Marea Britanie a fost mereu îngrijorată de faptul că investiţiile chineze pe teritoriul său ar putea prezenta riscuri pentru securitatea naţională şi implicit, ar submina prosperitatea regatului într-o lume post-Brexit.

Unul dintre cei mai fermi critici la adresa politicilor Chinei a devenit prim-ministru marţi. Liz Truss, o auto-proclamată apărătoare a valorilor occidentale, l-a înlocuit pe Boris Johnson a cărui politică faţă de Beijing nu a fost suficient de fermă.

Truss vede China ca pe o ameninţare la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli.

„Toate ţările trebuie să respecte regulile şi asta o include şi pe China. Beijingul îşi construieşte rapid o armată de specialişti capabilă să se infiltreze adânc în zonele de interes strategic european”, a declarat Truss.

Guvernul britanic a luat recent măsuri pentru a limita implicarea Chinei în sectorul nuclear al Regatului Unit. Truss a semnat, de asemenea, pactul de apărare pentru a furniza Australiei tehnologia pentru construirea de submarine nucleare pentru a ajuta la respingerea puterii şi influenţei în creştere a Chinei.

În pofida tuturor acestor măsuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat că speră ca relaţiile cu Marea Britanie să rămână „pe drumul cel bun”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici