Nu se mai ascunde. Fosta şefă a diplomaţiei Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, spune că s-a mutat în Rusia

Fostul ministru austriac de Externe, Karin Kneissl, celebră pentru că a dansat cu Vladimir Putin la nunta sa, se va muta în oraşul natal al preşedintelui rus, Sankt Petersburg, pentru a conduce un grup de reflecţie pe care l-a creat.

1831 afișări
Imaginea articolului Nu se mai ascunde. Fosta şefă a diplomaţiei Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, spune că s-a mutat în Rusia

"Am cofondat centrul GORKI şi îl conduc. Deoarece există multă muncă acolo şi necesită multă atenţie... am decis să mă mut la Sankt Petersburg", a declarat Karin Kneissl, marţi, pentru agenţia de presă rusă de stat TASS.

Creat în martie 2023, centrul îşi propune să "pregătească analize obiective pentru a găsi soluţii" la obiectivele politice ale Rusiei. Centrul GORKI este afiliat la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, unde Putin a studiat dreptul în anii 1970, potrivit Politico.

Kneissl a fost ministru de Externe al Austriei între 2017 şi 2019, fiind nominalizat pentru această funcţie de către Partidul Libertăţii (FPÖ), de extremă dreapta. Ea a atras critici pentru legăturile sale strânse cu preşedintele Rusiei, care a participat la nunta ei în 2018 în Alpii austrieci, şi pentru că şi-a petrecut vacanţa în Rusia recent, în luna august, pe fondul războiului actual al Kremlinului în Ucraina.

Vorbind marţi la Forumul Economic Estic din Vladivostok, Kneissl a criticat, de asemenea, comportamentul Austriei faţă de Rusia, comparându-l cu "schizofrenia".

"Politica şi opinia publică austriacă nu obosesc să condamne Rusia", a spus ea, adăugând că cei care încă mai au legături de afaceri cu Rusia sunt etichetaţi drept oameni care "câştigă bani pătaţi cu sânge", a relatat TASS.

Austria are legături istorice cu Rusia. Deşi ţara a aprobat sancţiunile UE şi a criticat public încălcarea dreptului internaţional de către Putin, a menţinut legăturile comerciale cu Moscova şi rămâne una dintre puţinele ţări din UE care încă importă gaz rusesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici