Fosta şefă a diplomaţiei Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, spune că Rusia este mai bună pentru vacanţe decât Maldive

Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, care a ţinut prima pagină a ziarelor pentru că a dansat cu preşedintele rus Vladimir Putin la nunta sa, se află în prezent în vacanţă în cătunul rusesc Petrushovo, o destinaţie despre care a declarat miercuri că este mai bună decât Maldive şi Seychelles.

1528 afișări
Imaginea articolului Fosta şefă a diplomaţiei Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, spune că Rusia este mai bună pentru vacanţe decât Maldive

"Îmi place să trăiesc aici. Înţeleg această lume, am înţeles-o când eram o fată", a declarat Kneissl pentru agenţia de ştiri rusă TASS. "Bunicile, merele, vara, înotul în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine".

Kneissl, care în prezent locuieşte în Liban, a fost ministru de externe al Austriei din 2017 până în 2019. În 2018, ea l-a invitat în mod surprinzător pe Putin la nunta sa din Alpii austrieci şi a împărţit un vals cu acesta, atrăgând critici din partea liderilor opoziţiei, relatează POLITICO.

După ce a părăsit politica, Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat, post pe care l-a părăsit între timp, şi a devenit o participantă obişnuită la RT, postul internaţional de propagandă de stat al Rusiei.

Kneissl este doar unul dintre numeroşii oficiali austrieci care au dansat tango cu Moscova de-a lungul anilor, poziţia neutră a ţării atrăgând critici ascuţite. Legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide de când Kremlinul a invadat Ucraina anul trecut, Austria rămânând una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici