Numărul de voturi contestate este prea mic pentru a modifica rezultatul scrutinului din Rusia

Partidul Rusia Unită consideră că acuzaţiile de fraudă electorală se referă la un număr prea mic de buletine de vot, neputând astfel să influenţeze rezultatele scrutinului din 4 decembrie, din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Vladimir Putin.

135 afișări
Imaginea articolului Numărul de voturi contestate este prea mic pentru a modifica rezultatul scrutinului din Rusia

Numărul de voturi contestate este prea mic pentru a modifica rezultatul scrutinului din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Chiar dacă adunaţi toate aceste voturi incerte, este vorba de aproape 0,5% din numărul total de voturi. Deci, chiar dacă admitem ipoteza că aceste voturi pot fi contestate în justiţie, nu se poate aduce în discuţie legalitatea alegerilor sau rezultatul lor", a declarat luni un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, după ce el a fost interogat telefonic de agenţia de presă AFP, în legătură cu numeroasele mărturii de fraudă, susţinute şi de filmări apărute pe Internet.

Opoziţia denunţă fraude electorale masive şi cere anularea rezultatului alegerilor. Un număr de aproximativ 80.000 de persoane au participat la diferite mitinguri şi proteste organizate de opoziţie, începând cu anul 2000, anul în care Rusia Unită a ajuns la putere.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat duminică pe pagina sa de Facebook, că respinge acuzaţiile aduse de protestatari, dar că a cerut verificarea amănunţită a buletinelor de vot.

Vladimir Putin nu a luat nici o poziţie după toate aceste manifestări, deşi un număr mare de scandări au fost îndreptate împotriva lui.

Preşedinte până în 2008, cu două mandate consecutive, apoi premier, de asemenea de două ori, Putin şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte, la alegerile ce vor avea loc în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici