Numărul imigranţilor români şi bulgari din Marea Britanie a crescut semnificativ

Numărul cetăţenilor români şi bulgari care au sosit în Marea Britanie în perioada iunie 2013-iunie 2014 a "crescut semnificativ" faţă de anul anterior, contribuind la creşterea migraţiei nete în această ţară, relatează Huffington Post UK.

339 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor români şi bulgari din Marea Britanie a crescut semnificativ

Numărul imigranţilor români şi bulgari din Marea Britanie a crescut semnificativ (Imagine: Shutterstock)

Planul premierului britanic David Cameron de a reduce migraţia netă (diferenţa între imigranţi şi emigranţi) sub pragul de 100.000 de persoane este sortit eşecului, în condiţiile în care noi date oficiale date publicităţii joi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) arată că aceasta a crescut la 260.000 de persoane în perioada iunie 2013-iunie 2014.

Aproximativ 583.000 de persoane au imigrat în Marea Britanie în perioada respectivă, o "creştere semnificativă statistic" faţă de cele 502.000 de persoane care au venit în ţară în cele 12 luni anterioare, a precizat ONS.

Creşterea a fost determinată de un număr mare de imigranţi din cadrul Uniunii Europene, cu 45.000 mai mulţi decât în anul precedent, precum şi din afara UE, cu 30.000 mai mulţi, a adăugat ONS.

O altă "creştere semnificativă statistic" este cea a numărului de cetăţeni români şi bulgari care au sosit în Marea Britanie, 32.000, faţă de 18.000 în anul anterior.

Cetăţenii români au avut de asemenea cele mai multe cereri pentru alocarea unui număr de asigurări sociale în perioada septembrie 2013-septembrie 2014, respectiv 104.000, urmaţi de cetăţenii polonezi cu 98.000 de cereri, a precizat ONS. Totalul cererilor depuse de cetăţeni străini pentru numere de asigurări sociale a crescut cu 12 la sută în aceeaşi perioadă, ajungând la 668.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici