O boală "misterioasă" a provocat moartea a 18 persoane în Nigeria. OMS: Boala ar fi provocată de ierbicide

O boală "misterioasă" a provocat moartea a cel puţin 18 persoane în ultimele câteva zile în sud-estul Nigeriei, au anunţat oficialii locali, în timp ce experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au deplasat în oraş pentru a stabili despre ce boală este vorba.

305 afișări
Imaginea articolului O boală "misterioasă" a provocat moartea a 18 persoane în Nigeria. OMS: Boala ar fi provocată de ierbicide

O boală "misterioasă" a provocat moartea a 18 persoane în Nigeria (Imagine: Arhiva: Mediafax Foto / AFP)

Epidemia a izbucnit în oraşul Ode-Irele, în statul Ondo, şi s-a răspândit rapid. Boala, caracterizată prin vedere înceţoşată, durere de cap şi pierderea cunoştinţei, a provocat decesul în 24 de ore de la manifestarea primelor simptome, relatează BBC News Online.

Experţii cred că ierbicidele au fost cele au provocat boala misterioasă din cauza căreia au murit subit 18 persoane în sud-vestul Nigeriei, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de agenţia Belga, în pagina electronică.

"Ipoteza actuală este că ierbicidele sunt cauza" bolii, a explicat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, într-un mesaj postat pe Twitter. El nu a precizat cum s-ar fi otrăvit bolnavii cu aceste ierbicide.

Testele efectuate până în prezent nu au decelat urme de infecţie bacteriană sau virală, precum virusul Ebola sau febra galbenă, a adăugat el. Testele au fost realizate de un laborator din Nigeria, a precizat Hartl, subliniind că ţara dispune de "laboratoare foarte bune".

Această boală a apărut la începutul săptămânii şi a provocat moartea a18 persoane în oraşul Ode-Irele, din statul Ondo, în sud-vestul Nigeriei, potrivit autorităţilor nigeriene. Purtătorul de cuvânt al statului, Kayode Akinmade, a calificat sâmbătă boala drept "misterioasă". Printre simptome se numără dureri de cap, pierderi de cunoştinţă şi de greutate, tulburări de vedere, urmate de deces în 24 de ore.

Ebola, o febră hemoragică de origine virală, a provocat moartea a peste 10.600 de persoane în cea mai mare parte în trei ţări din Africa de Vest - Liberia, Sierra Leone şi Guineea - de la începutul lui 2014, dar, la nivel global, a ocolit Nigeria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici