O conductă de gaze dintre Lituania şi Letonia a fost afectată de o explozie

O conductă de gaze care leagă Lituania şi Letonia a fost afectată vineri de o explozie, a declarat pentru Reuters operatorul lituanian de transport de gaze Amber Grid.

529 afișări
Imaginea articolului O conductă de gaze dintre Lituania şi Letonia a fost afectată de o explozie

O înregistrare video publicată de radiodifuzorul public lituanian LRT a arătat un incendiu care se manifesta la locul exploziei, în judeţul Panevezys din nordul Lituaniei.

Flăcările se ridicau la aproximativ 50 de metri în aer şi puteau fi văzute de la o distanţă de cel puţin 17 km, a relatat LRT.

"Investigăm cauza exploziei", a declarat purtătorul de cuvânt al Amber Grid.

Povilas Balciunas, şeful administraţiei publice din oraşul vecin Pasvalys, a declarat pentru Reuters că flăcările ardeau încă la ora 1750 GMT.

"Pompierii nu se luptă cu focul în acest moment, deoarece în prezent este o torţă mare de gaz şi orice efort de a-l stinge ar fi inutil, ar fi doar o risipă de apă", a declarat Balciunas.

Pompierii se află în apropiere în cazul în care focul se extinde, a adăugat el.

Poliţia se pregătea să evacueze un sat din apropierea locului, a relatat agenţia de ştiri baltică BNS.

Nu au fost raportate răniţi sau decese, a adăugat BNS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici