O consecinţă neaşteptată a războiului dintre Rusia şi Ucraina: parlamentarii finlandezi nu mai beau Pepsi

Restaurantele parlamentului finlandez au încetat să mai servească Pepsi din cauza faptului că firma mamă a băuturii răcoritoare îşi continuă operaţiunile în Rusia.

1200 afișări
Imaginea articolului O consecinţă neaşteptată a războiului dintre Rusia şi Ucraina: parlamentarii finlandezi nu mai beau Pepsi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Produsele PepsiCo nu mai sunt disponibile în incinta parlamentului, a anunţat marţi postul public de televiziune finlandez Yle.

Decizia vine în urma unei plângeri a deputatului Tuomas Kettunen, care a cerut luni parlamentului să "dea un exemplu" prin oprirea vânzării de "Pepsi pătat cu sânge".

Săptămâna trecută, PepsiCo a fost adăugată pe lista companiilor private pe care Kievul le consideră "sponsori de război" ai agresiunii Rusiei în Ucraina.

Compania a încetat să mai producă Pepsi, Mountain Dew şi 7UP în Rusia în septembrie anul trecut, dar continuă să îşi vândă produsele în această ţară, unde profiturile sale s-au cvadruplat anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici