O cunoscută organizaţie din Rusia care militează pentru drepturile omului se închide

  • Centrul Memorial pentru Drepturile Omului, una dintre cele mai cunoscute organizaţii din Rusia, şi-a anunţat marţi închiderea într-o declaraţie publicată online.
  • Reprezentanţii organizaţiei avertizează asupra „întoarcerii la trecutul totalitar", potrivit CNN.
2545 afișări
Imaginea articolului O cunoscută organizaţie din Rusia care militează pentru drepturile omului se închide

Curtea Supremă a Rusiei a ordonat închiderea Centrului Memorial în decembrie anul trecut, ca parte a unei campanii de atacuri juridice şi administrative împotriva societăţii civile şi a organizaţiilor pentru drepturile omului din ţară.

„Astăzi, pe 5 aprilie 2022, Centrul pentru Drepturile Omului Memorial va fi lichidat", se arată în declaraţia oficială, care avertizează că „o întoarcere la trecutul totalitar este posibilă, se întâmplă acum, în faţa întregii lumi".

Memorial, una dintre cele mai vechi organizaţii pentru drepturile omului din ţară, monitorizează represiunile politice din Rusia modernă şi a documentat crimele regimului totalitar din Uniunea Sovietică.

Biroul Comisarului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului şi alte grupuri de supraveghere a drepturilor omului au condamnat decizia instanţei de a închide centrul.

Grupurile pentru drepturile omului şi susţinătorii democraţiei au fost tot mai des atacaţi în Rusia în ultimii ani.

Mii de protestatari au fost reţinuţi anul trecut pentru că au luat parte la mai multe demonstraţii de susţinere a lui Alexey Navalny, cel mai cunoscut opozant politic al lui Putin din ţară.

Demonstraţiile din primele luni ale anului 2021 au fost întâmpinate cu o represiune puternică din partea poliţiei, inclusiv arestări pe scară largă şi o presupusă utilizare disproporţionată a forţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici