O femeie a supravieţuit şi s-a recuperat complet după ce a fost în stop cardio-respirator timp de şase ore. Cum explică medicii cazul

O femeie din Marea Britanie s-a recuperat complet după ce a fost în stop cardio-respirator timp de şase ore, provocat de hipotermia extremă. Medicii spun că afecţiunea i-a salvat viaţa, informează CNN.

1379 afișări
Imaginea articolului O femeie a supravieţuit şi s-a recuperat complet după ce a fost în stop cardio-respirator timp de şase ore. Cum explică medicii cazul

O femeie a supravieţuit după ce a suferit un stop cardiac timp de şase ore. Cum explică medicii cazul foarte rar

Audrey Schoeman, în vârstă de 34 de ani, a fost surprinsă de un viscol în timpul unei drumeţii în Munţii Pirinei din Spania, soţul său sunând la servicul de urgenţă după ce aceasta a leşinat.

„Am crezut că a murit”, a spus soţul femeii într-un interviu cu postul local de ştiri TV3.

„Încercam să îi găsesc pulsul, dar nu îi simţeam respiraţia sau bătăile inimii”, a mai spus bărbatul.

Schoeman a fost dusă la un spital din Vall d'Hebron, unde a fost tratată de o echipă de medici, printre care şi Jordi Riera.

Riera a declarat pentru CNN că, de obicei, creierul uman suferă leziuni iremediabile dacă inima încetează să mai bată timp de cinci minute, iar cazul lui Schoeman este unul foarte rar.

„Ce s-a întâmplat cu ea este o consecinţă a scăderii temperaturii corpului”, a spus Riera, potrivit CNN.

Medicul a explicat că Schoeman a supravieţuit fără leziuni neurologice din cauza scăderii temperaturii corpului care i-a oprit inima şi i-a încetinit metabolismul creierului, permiţând organului să facă faţă mai bine lipsei de oxigen cu care se confrunta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici